DAGINSTITUTIONERNES HVERDAG 2012

Hver 5. medarbejder i daginstitutionerne har dagligt eller flere gange dagligt ikke tid til at trøste et barn. Det viser en ny undersøgelse fra Bureau 2000. Undersøgelsen blev 24. april 2012 præsenteret ved en høring i Landstingssalen på Christiansborg.

Hver dag – og nogle gange flere gange om dagen - står pædagoger og pædagogmedhjælpere i en fortvivlet situation. Et barn er ked af det, men medarbejderen har ikke lige tid til at trøste det.Undersøgelsen er  lavet for  FOAs pædagogiske sektor.

Det er ikke kun børn, der har brug for trøst, som personalet oplever, at de ikke har tid til at tage sig af. Der er heller ikke altid tid nok til at tage sig af en konflikt mellem børnene, ikke tid til at tage sig af et barn, der har en forstyrrende adfærd, og der er også problemer med at få tid til at tage sig af et barn, der har svært ved at komme med i legen.

I alt siger 41 procent af medarbejderne i institutionerne, at de dagligt eller flere gange dagligt oplever, at de ikke kan yde tilstrækkelig omsorg over for børnene. I 2010 var det tilsvarende tal 36 procent.

Læs hele rapporten  Daginstitutionernes hverdag 2012